En tur i teateret er ikke en billig fornøjelse. Så hvordan finansierer du dine teaterture, hvis du ikke har et særligt stort budget? Vi giver dig et par tips til, hvordan du holder snor i budgettet.
Der er virkelig intet som en teatertur, men hvis du er vant til at gå i teateret, ved du nok også, at billetterne kan være ret dyre. Derfor er det en god idé at lægge et budget, hvor du indregner dine typiske udgifter til kulturaktiviteter.
For når du begynder at lægge udgifterne til caféer, restauranter, teater, koncerter og biografen sammen, bliver det tit et ret højt beløb, hvis man er en sand kulturelsker. Derfor er kunsten at holde udgifterne i snor, så de ikke vokser sig eksplosivt op til et niveau, hvor man mister kontrollen over sin privatøkonomi. Så bliver det i hvert fald ikke en særlig god oplevelse at gå i biografen, på restaurant eller i teateret.
Øg dit rådighedsbeløb
Mange ser en teatertur som lidt af en luksusaktivitet, som sjældent bliver regnet ind i budgettet. Det bliver mere en del af det såkaldte rådighedsbeløb. Så, hvis du gerne vil have råd til flere teaterture, kan det også handle om at fjerne nogle af de ærgerlige udgifter og forøge dit rådighedsbeløb.
En stor udgift på dit budget kan være afbetaling af gæld. Især hvis du har din gæld spredt ud over flere forskellige mindre lån. Den form for gæld kalder man for klatgæld, og den er ret dyr, fordi det typisk er nogle høje renter på mindre beløb, som lægger sig oven på hinanden. Derfor kan det være en god idé at lægge klatgælden sammen i et samlelån, hvor du placerer hele lånet hos en udbyder.
Typisk kan udbyderen tilbyde dig en lavere rente, end hos alle de små lån. Dermed vil dine månedlige udgifter til afbetaling af gæld sandsynligvis falde, og på den måde kan dit rådighedsbeløb stige. Hvis du vil vide mere om samlelån, kan du besøge Jubiis låneguide lige her, der indeholder en udførlig beskrivelse af lånene og en sammenligning af de forskellige lånemuligheder.
På den måde kan du få lidt mere luft i dit budget fremover og spare penge.