Guide: Sådan finder du det rigtige træningsbælte tilpasset dig

Styrketræning medfølger ofte tunge løft der kan være skadelige for din krop og din fremadrettet kropsholdning. Træner du ikke korrekt, og sørger for at spænde godt op i kroppens muskulatur, kan et tungt løft få ødelæggende konsekvenser for dine daglige gøremål, og skabe varige mén. Vi har derfor i denne artikel samlet en guide til, hvordan du kan finde et træningsbælte tilpasset dig. 

Et træningsbælte skaber støtte omkring mave og rygmuskulaturen hvilket hjælper dig til at holde ryggen oprejst og ordentlig spændt op når du foretager et tungt løft. Dette er yderst anvendeligt for at sikre det bedste resultat, da du dermed fokuserer på at spænde op i alle de rette muskelgrupper, og således opnår den ønskede effekt. Du kan læse mere om et træningsbæltes effektivitet for en bedre og mere optimeret træningssession på siden her

Læder / nylon 

De fleste træningsbælter fås i en kvalitet af enten læder eller nylon. Vælger man i læder er man sikker på en længere holdbarhed hvorimod man i nylon kan risikere at det i længdens løb vil bære større præg af slid. Omvendt ligger de fleste træningsbælter i læder også i den højere prisklasse hvorfor man skal gøre op med sig selv, hvorvidt man er villig til at investere de ekstra hundrede kroner på dette. 

Læder er mere robust og af kraftigt materiale der gør det særligt holdbart og modstandsdygtigt. Omvendt er nylon særligt velegnet til at forme sig efter din krop, hvorfor du er sikker på at det sidder fuldstændig tæt til både din mave og ryg.  

Vælg efter formål 

Hvis du sjældent foretager tunge løft eller overordnet set ikke styrkeløfter, er det ikke nødvendigt med et bælte der kan holde til tunge løft. Her bør man i stedet kigge på mindre og smalle bælter som er velegnet til dips eller anden træningsform der kræver ekstra hjælp til den rette kropsholdning. Træner du derimod ofte meget tungt, bør du søge efter et bælte henvendt til dette formål.  


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *