museum

5 museer du skal besøge, hvis du er vild med malerier

Det er sundt med lidt kunst i din hverdag, og endnu sundere er det at have et museum som et turiststop på din ferie. Du vil komme tilbage til Danmark med mere videre, og kan bruge din ferie på noget som du er passioneret omkring i stedet for at rende rundt i haven og fjerne mælkebøtter.

Har du en ferie til et af de nedenstående nævnte lande og kunne du godt tænke dig at komme ind og opleve noget kultur og historie i en dejlig pærevælling, så læs videre.

1. Louvre i Paris

Man kan næsten kalde det museet over alle museer. Paris er kendt som kunstens by, så selvfølgelig skulle et af deres museer nævnes på denne liste. Mona Lisa kan med god vilje kaldes det måske mest kendte maleri nogensinde malet, og det finder du hos Louvre i Paris.

I Louvres samling kan du finde flere andre kunstværker af Leonardo Da Vinci, og selv hvis malerier ikke lige er noget for dig, gemmer Louvre også på både skulpturere, smykker, møbler og endda hele udstillede rum, opstillet med originale møbler og ser ud som havde de været uberørte siden 1800-tallet.

2. MoMA i New York

MoMA (en forkortelse af Museum of Modern Art) er et museum i New York grundlagt af Lillie P. Bliss, Mary Quinn Sullivan og Abby Aldrich Rockefeller i 1929.

Mens Louvre har et større fokus på historie og kunst fra 1800-tallet, er MoMA et museum for den moderne kunster.

Her er kunsten contemporary og du kan finde kunstværker af både Henri Matisse og Giorgio De Chirico.

3. Rijksmuseum i Amsterdam

Amsterdam er blandt andet kendt for sine mange malere, så det kommer nok ikke som den helt store overraskelse, at et af deres museer er endt på denne liste.

Rijksmuseumet (på dansk kaldet Nationalmuseet i Amsterdam) er blandt andet kendt for sine mange Rembrandts.

Rembrandt Harmenszoon van Rijn var født og opvokset i det sydlige Holland, og har gennem sin karriere malet hele 300 værker. Rembrandts mest kendte værk hedder ”Nattevagten” og kan findes på Rijksmuseumet.

4. Museo del Prado i Madrid

I dansktale kendt som Pradomuseet. Museet gemmer på ca. 3000 malerier, og er dømt som et af de mest betydningsfulde i verden. Museet er i dag ejet af den spanske kongefamilie, og det er dem der har købt og samlet på en stor del af den kunst der bliver fremvist på museet i dag.

Den italienske maler Tizians udstilling på Pradomuseet er deres mest populære.

5. ARoS i Danmark

Chancen for at du ikke allerede kender til ARoS i minimal. Det er det største kunstmuseum i Danmark, og er placeret i Jyllands hovedstad, Aarhus.

Museet skifter hele tiden udstillinger, men de har dog alligevel nogle kunstværker der er konstante. Du kender sikkert allerede til nogle af deres mest kendte værker, som regnbuen der pryder toppen af bygningen eller den verdenskendte store drengestatue med det simple navn ”Boy”.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *