Træn ligesom skuespillerne i teatret

Skuespillere i teatret skal ikke kun være ektremt dygtige til deres fag, skuespillet. De skal også have en god, stærk og smidig fysik. I teatret er der ikke noget med en stunt-mand, der lige kan blive sat ind midt i det hele eller en computer-grafik, der kan gøre noget ekstra ved skuespillernes fysik. I teatret, hvor der er ofte er meget dans og sang på scenen, er det enorm vigtigt, at skuspillerne vedligeholder en stærk fysik.

Kondition

Rigtig mange skuespil involverer dans og sang, og det er gerne på samme tid. Når det er i et teater, er der ikke mulighed for at tage en scene eller sang igen, hvis stemmen kikser, eller man ikke kan få vejret. Derfor må skuespillerne have en god kondition, så de ikke bliver forpustede, selv om de skal kunne synge og danse samtidig. Man kan træne sin egen kondition op ved at løbe, cykle eller danse.

Styrketræning

Styrketræningen er også vigtig, især i de skuespil, hvor der foregår mange stunts på scenen. I disse skuespil er sikkerheden altid høj, men det kræver en stærk krop at kunne hive sig selv op i en trapez, hvis det er det, der skal til. Styrketræningen er en fast del af træningen, fordi den er så vigtig for sikkerheden på scenen, både for en selv og for andre, som man for eksempel skal assistere. Mange skuespillere har derfor en træningsplan, de holder sig til, som både involverer styrketræning og en ordentlig kost. De skuespillere, der skal træne sig op til en meget fysisk krævende rolle, gør også brug af proteinpulver for at få stærkere muskler. Du kan læse medre om proteinpulver her: http://www.motion-online.dk/proteinpulver/.

Smidighed

I meget fysiske skuespil er smidigheden også vigtigt i forhold til dans og akropatik, når det indgår. Derfor træner mange skuespillere deres smidighed ved at dyrke yoga. Yoga er også en mental afslappende træning, som skuespillere kan bruge i de perioder, hvor de laver et show hver eneste aften. Det kan nemlig godt være ligeså psykisk, som det er fysisk hårdt. Derfor er yoga en rigtig god træning for de skuespillere, der både skal have smidigheden i orden og have sin mentalitet i orden til at kunne levere et show hver eneste aften. Hvis du gerne selv vil i gang med yoga derhjemme, så kan du se et udvalg af yogamåtter her: http://www.motion-online.dk/yogamatte/.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *