Følg med i nyt om hjælpemidler til ældre

Livet har stadig masser at byde på, selv om man begynder at blive ældre. Måske har man ikke helt forladt arbejdsmarkedet endnu, men nyder stadig at have mere tid til alting. Til sine nærmeste – familien og venner, til hobbies og fritidsinteresser – måske sport. Til rejser og selskaber, til hus og have og… Jo, man kan hurtigt få nok at give sig til, når man bliver ældre og får mere tid til rådighed. Det er jo i sig selv skønt – at være ældre og aktiv.

Men samtidig hermed kan der også være nogle ting, der begynder at drille lidt. At volde en del problemer i det daglige. Det kan være, man begynder at blive dårligere gående. Eller at gigt generer en og gør ting som at åbne emballage mere og mere vanskeligt. Måske er man blevet mere stiv i kroppen og har svært ved for eksempel at tage strømper på. Det kan også være, man ikke hører så godt mere. Der kan være mange små og store nye udfordringer forbundet med at blive ældre. Heldigvis er der hjælp at hente.

Et hav af hjælpemidler

For der findes et hav af forskellige hjælpemidler til ældre – og til forskellige gener og udfordringer. Rollator, høreapparat, hæve-sænke-funktioner til for eksempel seng, tryghedsalarm, gribetang, ergonomiske redskaber og strømpepåtager – for blot at nævne nogle enkelte eksempler. Det er heldigvis et område, der fortsat er i fokus og fuld udvikling, så der kommer hele tiden nye ideer og tiltag på banen. For at kunne holde lidt øje med, hvad der sker på området, kan man følge med i en blog om hjælpemidler. Så er man orienteret og har dermed et godt udgangspunkt for at kunne tage stilling til, hvorvidt et nyt hjælpemiddel kunne være interessant for en.

God information om hjælpemidler

Der er heldigvis rigtig meget gang i mange ældre mennesker nu om dage. De sidder ikke stille i en stol og kigger ud i luften. Der skal ske noget – der skal være aktivitet. Selvfølgelig skal der som oftest også være tid til mere hvile i løbet af dagen, men ellers må der gerne være gang i den. Og på den måde er det dejligt, at der findes mange hjælpemidler til at afhjælpe forskellige problemer, så man kan opretholde en aktiv hverdag. På et eller andet niveau. Er man rollatorbruger, løber man nok ikke ture, men kan stadig holde sig aktiv ved at gå en dejlig tur. Er man stiv i kroppen, kan man stadig hjælpe sig selv i tøjet og så videre med diverse hjælpemidler. Det er rart at være selvhjulpen og i gang.

Men har man brug for hjælpemidler, kræver det også, at man ved noget om, hvilke hjælpemidler der findes. Derfor er det rart at kunne rådføre sig – søge råd og vejledning. En blog om hjælpemidler kan på den måde være både lærerig og interessant, fordi man kan læse om nye hjælpemidler – og hvordan de fungerer i hverdagen. Det kunne jo være, man faldt over et hjælpemiddel, der kunne være guld værd for en selv – eller en man kender…


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *