At forbedre kvaliteten af søvnen er at forbedre livskvaliteten

Det er ikke en hemmelighed, at en god søvn er nøglen til et godt liv. Undersøgelse på undersøgelse har vist, at uden en tilstrækkelig søvn, så vil man få sværere ved at få hverdagen til at hænge sammen. Endvidere, så er det meget usundt for kroppen ikke at sove tilstrækkeligt. Får man for få timers søvn om natten, risikerer man dermed at mindske sin levealder betragteligt. 

Søvn er dog ikke kun målt på kvantitet, dvs. hvor mange timer man får sovet. Søvnen er i høj grad også målt på kvalitet. Hvis man har otte timers søvn af dårlig kvalitet, kan det ligeledes ikke være tilstrækkeligt. Det handler derfor også om, at de timer man sover, skal have en tilstrækkelig dybde og kvalitet. Eksempelvis er det vigtigt for både kroppen og sindet, hvis man kan komme ned i den dybe søvn (også kaldet REM søvnen) hver nat. 

Mange sover dårligt om natten

Et af de hyppigste symptomer på dårlig søvn om natten er stress. Dette er desværre noget som mange danskere lider af i disse år. Stress kan medføre, at søvnen ikke bliver nær så dyb i løbet af natten, da man ligger uroligt med tankemylder. Dette skaber en situation, hvor søvnkvaliteten er dårlig, også selvom man i princippet ligger i sin seng i mange timer om natten.

Man kan godt klare dette i en periode, uden at kroppen tæres på. Derfor siges det også, at stressede perioder er overkommelige, så længe de er indeholdt i en kortere tidshorisont. En mere langvarig stress kan dog medføre skade på både krop og sind. Hvis man mærker symptomerne på dette, er det godt at handle. Derudover er det også vigtigt at forbedre forudsætningerne for søvnen, så man sikrer den bedst mulige kvalitet.

Tips til forbedring af søvnkvaliteten

Et af de bedste råd til at forbedre søvnen er at opgradere det domæne, hvor søvnen foregår – nemlig soveværelset. Luksus lagner til hjemmet er et af de produkter, man kan skaffe sig, for at skabe et bedre søvnmiljø. Andre områder kunne være at skaffe nogle bedre gardiner, eller at investere i en seng af bedre kvalitet.

Det handler både om sengens, dynernes, pudernes og lagnernes kvalitet, men også om den generelle atmosfære i lokalet. Omgiv dig derfor helst med rolige farver i soveværelset og undlad for meget rod i lokalet. På denne måde vil du forbedre din krops evne til at koble af i soveværelset.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *