Ryst posen og gå en tur i teatret 

I nogle perioder kan livet føles som et hamsterhjul, hvor den ene dag tager den anden, og når man endelig har fri, er der en lang række ting, der skal ordnes, inden hverdagen igen kalder. Det er naturligt at falde i den slags rutiner og også at blive lidt modløs over det, men der er ting, man kan gøre for at ryste posen og sparke lidt nyt liv i tilværelsen. Du kan for eksempel gå i teatret. 

Nogle tror måske, at teatret er forbeholdt overklassen, og sådan var det måske også i gamle dage, men i dag er teatret for alle – uanset om du er elektriker, direktør, bademester, narkoselæge eller dyrepasser. Kultur er for alle, og alle kan have glæde af at få en dosis i ny og næ. 

Træd ud af de fastgroede tankemønstre og få nye input 

Når man går i teatret, sker det ofte, at man tager derfra med nye vinkler på samfundet eller problemstillinger i ens eget liv, som man efterfølgende kan gå og reflektere over. Det kan vi alle have brug for, for det er helt naturligt at gro fast i sine egne tankerækker og -mønstre. Derfor kan det være en utroligt inspirerende oplevelse at gå i teatret og se en forestilling. Naturligvis er der forskel på forestillingerne, og nogle sætter flere tanker i gang end andre, men ofte er der mulighed for at få rystet posen og se tingene i et nyt lys. 

Kom op af sofaen 

Herudover kan det også være rart en gang i mellem at lave noget andet end at kollapse foran husalteret, når man har spist aftensmad og opvasken er taget. Det er godt at komme lidt ud en gang i mellem og være væk hjemmefra. På den måde mærker man også, hvor dejligt det er, når man har en hjemmeaften, og hvor glad man er for sit hjem. 

Fra let underholdning til musicals og eksperimenterende 

Men hvilke forestillinger skal man gå efter? Hvis man er nybegynder, kan man prøve sig lidt frem og vælge en ny genre hver gang. Det kan være en god idé at starte med lidt let underholdning, inden man prøver kræfter med det mere eksperimenterende. Derimellem findes der også mange rigtigt gode opsætninger, f.eks. vil de fleste blive blæst bagover af musicalen Phantom of the Opera, som flere gange har været sat op i København. Også andre af de kendte og elskede musicals som Cats, Hair og Sound of Music vil de fleste få en god oplevelse med. 


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *