paris

5 Byer Du Skal Besøge Hvis Du Er Vild Med Kultur

Holder du af kulturelle oplevelser, er der tusindvis af steder, der er værd at besøge. Museer, caféer, bygninger og meget mere. Det er ofte den slags kultur, folk elsker at opleve. For tingene ser meget anderledes ud rundt omkring i verden, når man sammenligner med Danmark. Med alle de steder, man kan besøge, er det svært at vælge. For at gøre det lidt nemmere, kommer der fem spændende og kulturelle forslag.

Paris er ofte det første, folk tænker på, når de tænker kultur

Det er næppe nogen hemmelighed, at Paris er en populær destination. Paris, der også kaldes kærlighedens by, har meget kultur at byde på. Til at starte med, er der Louvre. Det berømte kunstmuseum, der blandt andet har Mona Lisa på display, besøges af mange millioner årligt, og her har du også mulighed for at købe nogle flotte plakater med hjem. Og det er der da ikke noget at sige til. For det er en special oplevelse, man aldrig glemmer. Er du ikke til kunst, er der heldigvis meget andet, du kan opleve. En tur i Eiffeltårnet er klart noget, der ligeledes står højt på listen hos mange. Udover at det er utrolig flot, er der også en vild udsigt fra tårnet. Du rådes dog til at tage elevatoren, medmindre du har nogle stærke lår.

En anden smuk, kulturel by er Prag. Denne gamle by har nemlig meget at byde på. Som Paris har Prag ligeledes flotte og spændende museer. Endda masser af disse. Prag har dog meget andet at byde på. Især ting, der er gratis at opleve. Ét eksempel på dette, er Karlsbroen. Denne gamle og smukke bro er tilgængelig for alle, og er klart værd at opleve. Der er også mange utrolig smukke og unikke bygninger, der er sjove at se på.

New Yorks befolkning er kultur i sig selv

Den brede befolkning i New York er for mange definitionen på kultur. For jo mere forskellige, vi er, jo flere kulture blandes sammen. Utrolig mange trends er opstået i New York igennem mange, mange år. Genrer som hip hop og punk rock har blandt andet dybe rødder i denne storby. Som tidligere nævnte byer, er der ligeledes en del museer i New York. Heriblandt American Museum of Natural History – et utrolig spændende og smukt museum, der uden tvivl er besøget værd.

Lad os hoppe til en helt anden del af verden. Nemlig Tokyo, Japan. Den japanske kultur er meget anderledes end det, vi er vant til. På nogle måder kan Tokyo minde om New York – bare med en fuldstændig anden kultur. Der er både ældgamle templer, en vildt spændende madkultur og meget mere. Er du mere til en tur til Kina, er der da også Hong Kong. Her er der ligeledes gamle, smukke seværdigheder. Eksempelvis Man Mo templet, der klart tiltrækker mange besøgende. Igen er madkulturen super spændende i denne by. Især for en dansker, der er vant til dansk mad. Det er vildt sjovt, spændende og til tider grænseoverskridende at smage maden. Sådan er det generelt i Asien. Og det er netop den slags ting, der gør det så sjovt og unikt.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *