museum

Studerende og på SU? Her 5 kulturoplevelser som ikke koster en formue

Er du en studerende, som elsker at bruge de kulturelle tilbud, der er i de fleste storbyer, men som desværre ikke helt har råd til det? Når man er på SU, er det ikke altid muligt at få råd til det hele, og det er rigtig ærgerligt, hvis man elsker at gå i biografen, teater og lignende.

Derfor får du her 5 tips til, hvordan du alligevel kan få nogle gode kulturoplevelser, selvom du er på SU.

Køb årskort til museum

En oplevelse, som især kan give dig følelsen af at få kultur ind, er når du er på museum – i hvert fald hvis det er et museum, du finder spændende. Og heldigvis er det faktisk sådan, at rigtig mange museer har nogle gode tilbud, når man er studerende og kunne være interesseret i et årskort.

Så er det kun en gang, du skal betale et større beløb, og så kan du ellers benytte dig frit af museet.

Koncerter med upcoming kunstnere

Hvis du ikke er så meget til museum, men derimod er helt vild med musik, er du sikkert også klar over, at det ikke altid er helt billigt at komme til koncerter – i hvert fald hvis det er med nogle af landets og verdens største kunstnere.

Derfor skal du måske prøve dig frem med koncerter med upcoming kunstnere. Det kan du få rigtig meget ud af, fordi du får udvidet din horisont, og så vil det naturligvis også være langt billigere, hvis ikke gratis, da de netop ikke har en så bred fanskare endnu.

Gratis foredrag og læsninger

I de fleste storbyer vil du helt sikkert også støde på gratis foredrag og lignende, som bliver holdt af alt fra forfattere, til forskere til noget helt tredje, og ofte er det faktisk rigtig billigt – og nogle gange er det endda gratis.

Du kan eksempelvis holde øje med et af de biblioteker, som er i nærheden af dig, da der helt sikkert der vil være mulighed for at deltage i nogle gratis kulturarrangementer.

Jazzbar

Hvis du ikke nødvendigvis behøver at nyde musikken, som man gør til en koncert, og du egentlig bare gerne vil sidde og lytte lige så stille, kan du eventuelt holde øje med, om din by har en jazzbar eller lignende, hvor du så kan drikke noget vin og høre nogle lækre toner.

Biografklub

Hvis du bare er helt vild med at gå i biografen og har nogle film, som det er rigtig vigtigt, at du får set, så kan det også nemt ende op i et stort beløb.

Så hvis du i forvejen ved, at du har en masse film du skal have set i denne sæson, er det en rigtig god ide at købe medlemskab af biografklubben, da det faktisk nogle steder kan give dig halv pris på de fleste af de film, du skal se.

Hvis du ikke synes, at du har fået nok tips lige her, kan du også tage et kig på studiemagasinet.dk, hvor du kan få flere tips til, hvordan man får hverdagen til at hænge sammen som studerende.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *