student

Snart student – fejring så hatten passer

En gang om året så vibrerer luften af udsigten til et snart overstået kapitel. Nemlig knokleriet for at få studentereksamen i hus. Der er en blanding af glæde over huen snart kan sættes på hovedet og forventninger over alt det, man som ungt menneske nu skal videre med i livet.

Herlige dage med gaver, fest, godt samvær med familie og venner

Snart er huen sat kækt på hovedet og det skal fejres med maner. Studenterbeviset bliver overrakt i stort forum og modtages i en stemning af stolthed og galoperende hormoner.

Der er indkøbt tøj til denne unikke lejlighed. Som regel er beklædningen i hvide og lyse farver, lige fra jakkesæt, afslappet jeans og lette kjoler.

Hestevognen eller andet køretøj til transport af studenterne står klar. Nu skal alles familier besøges og fejres kortvarigt. Køretøjet er pyntet med festlige flag, banner og friske grene. Skal tingene sidde helt lige på vognen kan man bruge en afstandsmåler til at måle. Der er skruet op for musikken. Syngende glade studenter og tudende horn er en del af trafikken og hverdagen i de pågældende dage. De mødes overalt med vinkende hænder og hilsner.

De fleste i gadebilledet kan mindes, hvordan det føles, når et kapitel er overstået og næste step venter forude.

Gi’ masser af gaver – både studentergaver til hende og ham.

Det er altid herligt at give gaver til både bestemte anledninger eller helt uden grund. Få inspiration på studentergaver.dk. De kære studenter skal fejres og selvfølgelig også have gaver. Man vil gerne give dem nogle gaver, som passer sig til anledningen og måske er minderige. F.eks. et action kamera de kan tage med på vognturen. Eller det kunne være noget de kan bruge i deres liv lige nu og her. Eller noget som de kunne få brug for på deres vej videre, alt efter hvad deres planer er, f.eks. et aktivitetsarmbånd.

Der er stort udvalg og mange gavemuligheder indenfor studentergaver. Se for eksempel disse ideer til studentergaver til hende. Studenterne har måske også nogle gaveønsker, som man kan pejle sig efter, når man gerne vil give den hel rigtige gave. Der kan være store og små ønsker. Nogle slår sig sammen om at købe de store gaver hvis ønsket og behov.

Fest for studenten

Nu er der dømt fest og farver for studenterne. Der er en masse fester, som de unge suser rundt til hos hinanden. Tørsten bliver slukket og der bliver sunget, danset til langt ud på de lyse timer.

Der er tradition for, at studenterhatten kan blive udsat for forskellige handlinger. For eksempel for at bringe held, så skal studentens bedste venner sætte et tydeligt bid i skyggen på hatten. Det giver også held, at venner og klassekammerater skriver hilsner i huens puld.

Der er mange flere traditionsrige regler.

Ofte holder studentens familie også en fest. Her bliver familie, venner af familien og de nærmeste venner af studenten inviteret. Der bliver masser af hygge, god mad og drikkelse. Musikken er på plads i de lyse sommeraftener. Som regel bliver der også holdt taler med bevingede ord eller sunget nogle personlige sange. Måske er der sjove konkurrencer for studenten alene eller hvor andre er involveret.


Denne artikel er lavet i samarbejde med afføringsmiddel.dk


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *