3 gode råd til at få barnet med i teatret

Som forældre er det vigtigt, at man ikke fuldstændigt tilsidesætter ens egne behov og vaner når ens lille guldklump endelig kommer til verden. Derfor bør man stadig varetage ens interesser, da man sagtens kan have ens spædbarn med til mange af de oplevelser man har nydt før fødslen. I det følgende kommer 3 gode råd til at få barnet med i teatret, hvilket blot er én af de vaner som mange voksne havde inden forældreskabet;
    1) man kan købe en af de mange bæreseler der findes på markedet, med en bæresele undgår man at   
         frygte at man fylder for meget med barnevognen.
    2) man tager barnet med i liften eller i klapvognen, hvis man skal i teatret.
    3) man låner eller køber en vikle, der ligesom bæreselen kan holde barnet trygt og varmt under 
        teaterforestillingen og uden at fylde unødigt.

Det er vigtigt at skabe tryghed for barnet i uvante omgivelser

Uanset om man ønsker at genopdage sine gamle glæder, som par, med et spædbarn eller et lidt større barn, er det vigtigt at man skaber de rigtige rammer for barnet, da dette er let modtageligt overfor nye og uvante omgivelser. Hvis man køber en af de mange bæreseler der findes på markedet, vil man altid have sit barn tæt på sig. Dette er med til at sikre at barnet føler sig trygt, grundet forældrenes kropsvarme og pulsslag. En bæresele kan derudover bruges af begge forældre, hvilket gør at man undervejs i en teaterforestilling vil kunne bytte, således at det ikke kun er den ene forældre, der oplever glæden ved at have barnet med, samt at den anden kan slappe lidt af i ryggen og køle lidt af ved et skift. Ergonomiske bæreseler er gode både for forældrenes og barnets krop.

Fordelene ved bæreseler

Hvis man synes at klapvognen, liften eller autostolen er for store og klodsede at have med sig i teatret eller andre offentlige steder, kan man i stedet vælge et af de andre råd, der tidligere blev givet. Der er dog stor forskel på om man vælger en vikle eller en bæresele, både for barnet og for forældrene, her tænkes der især på ergonomi. Fordelen ved en vikle i forhold til en bæresele er at man kan bære barnet på siden og ikke kun på maven eller ryggen.

Der er dog nogle ergonomiske fordele ved en bæresele som man ikke kan opnå med en almindelig vikle. Disse fordele er blandt andet, at man ikke udsætter barnet for gener, der kan påvirke deres udvikling, dette ses i forbindelse med barnets ben-stilling, hvor knæene skal være placeret højere end bagdelen, derudover findes der også bæreseler med stivere for at støtte barnets ryg. Ligeledes er der ergonomiske fordele for forældrene, hvor lænde- og skulderstøtten er bedre ved en polstret bæresele, da man her ikke oplever den samme gnavende fornemmelse af barnets vægt på ens skuldre og ryg. Så undersøg markedet og find den løsning der er bedst for dig og vigtigst af alt: for dit barn.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *