Løb dig til oplevelser

Foråret er i fuldt flor og lige rundt om hjørnet er sommeren. Det betyder ferie og en på opleveren. Måske du allerede har bestilt årets sommerferie sydpå, eller måske du har valgt at blive hjemme i Danmark i år. Uanset hvad, så har en ny trend ramt løbeglade motionister – nemlig ’Sightseeing løb’, hvor du snører dine Asics GSM løbesko og løber forbi byens største seværdigheder.

I København afholdes flere ’Sightseeing løb’ – som regel sponsoreret af løbeklubber eller turistbureauer, hvor du kan vælge forskellige ruter. De private rejsearrangørers ruter tager dig forbi de største seværdigheder som den lille havfrue, Christiansborg, Nyhavn, Amalienborg og andre større seværdigheder, man gerne vil se, når det er første gang, man er i København.

Bor du fast i en lejebolig i København, har du sikkert allerede leget turist i egen by. Her vil du få større glæde af at vælge en mere kulturel løberute, såsom den ’Urban Trail’ inviterer dig på.

’Urban Trail’ arrangeres af Københavns Kulturkvarter og afholdes hvert efterår. Løberuten tager dig igennem nogle af Københavns mest historiske og kulturskabende bygninger, såsom Christiansborg ridebane, Glyptotekets smukke have, Københavns Rådhus, Christian IV’s gamle bryghus og BLOX (et nyere kulturcenter). Samtidig vil du undervejs på løberuten opleve klassisk musik og moderne installationer. Ruterne og aktiviteterne undervejs ændrer sig dog fra år til år, så selvom du har løbet løbet en gang før, kan du roligt tilmelde dig igen næste år, for du kommer til at opleve noget nyt hver gang.

Den forholdsvis nye cocktail af motion og oplevelser er slet ikke så tosset en idé, hvis man spørger psykolog; Kathrine Møller Andersen, der arbejder som psykolog Ringsted. Hun fortæller at motionen udløser morfinlignende stoffer i hjernen, nemlig endorfiner, der giver en lykkefølelse. Når man samtidig kombinerer det med et socialt fællesskab og oplevelser, så giver det dobbelt op på lykkefølelsen, og man glemmer, at det egentlig er lidt hårdt at løbe. Oplevelsen vil ikke blot gøre dig i bedre humør, du vil også have større sandsynlighed for at holde ved løbetræningen.

Barcelona, Berlin, Paris og Stockholm

Og faktisk er det ikke længere kun Københavnerne, der har fornøjelsen at lege turist i egen by på den aktive facon. Urban Trail har udvidet og findes nu også i Roskilde og Helsingnør.

Men det er ikke kun under danske himmelstrøg, at du kan deltage i disse kulturelle byløb – de er også populære i udlandet.

I London tager løberuten dig forbi parlamentet, langs Themsen, i de større byparker, og de mindre kendte områder som East End og Greenwich.

Også Berlin byder på sin variant af sightseeingløbet, hvor du løber langs grænsen mellem det tidligere øst- og vestberlin, forbi noget af det mest opsigtsvækkende moderne arkitektur og igennem den enorme Tiergarten.

Barcelona ruten tager dig derimod forbi Ramblaen, Picassomuseet, Gaudi’s imponerende kirke, La Sagrada Familia, samt mange andre historiske seværdigheder.

I Frankrig kan du derimod løbe langs Seinen eller tage den rute, som Louis XIV flygtede via, fra Louvre til Château de Versailles, under den franske revolution.

I Stockholm kan du nyde noget af den dejlige natur, når Stockholm Jogging Tours guider dig forbi den idylliske natur i Djurgården eller forbi Gamla Stan.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *